page_head_bg

За нас

Биомаркер технологии (BMK)

Biomarker Technologies (BMK), како еден од водечките добавувачи на услуги за геномика, е основан во 2009 година, со седиште во Пекинг, Кина.БМК е активно вклучена во иновации и развој на технологии за секвенционирање со висок промет и биоинформатика повеќе од 12 години.Нејзиниот бизнис се состои од научно-технолошки услуги, медицински технолошки услуги и биоинформатичка платформа BioCloud.БМК има воспоставено долгорочна соработка со различни организации, вклучувајќи универзитети, болници, истражувачки институти, независни лаборатории, фармацевтски компании, компании за одгледување растенија, медицински и здравствени институти итн., кои се наоѓаат во над 50 региони ширум светот.

Да се ​​иновира биотехнологијата

Да му служи на општеството

Во корист на луѓето

Да се ​​создаде иновативен биотехнолошки центар и да се формира симболично претпријатие во био-индустријата

Нашите предности

Биомаркер Технолоџис поседува страстен и висококвалификуван тим за истражување и развој од преку 500 членови составен од високообразован технички персонал, високи инженери, биоинформатичари и експерти во различни области, вклучувајќи биотехнологија, земјоделство, медицина, компјутери итн. Нашиот извонреден технички тим има робусна способност во справувањето со научни и технички прашања и има акумулирано огромно искуство во разновидна истражувачка област и придонесе во стотици публикации со големо влијание во Nature, Nature Genetics, Nature Communications, Plant Cell итн. Поседува над 60 национални патенти за пронајдоци и 200 софтверски авторски права .

Главна дејност

Услуги за наука и технологија

Обезбедување на над 60 сеопфатни биолошки мерења и биоинформатички услуги со висок процент, кои опфаќаат геномика, транскриптомика, епигенетика, едноклеточна омика, протеомика, метаболомика итн.

Онлајн платформа за биоинформатика

Обезбедување на ефикасна, безбедна и лесна за употреба онлајн платформа за анализа на биоинформатиката која содржи иновативни приспособени алатки за анализа, бази на податоци на ниво на PB, дел за разговор, материјали за обука итн.

Услуги за медицинска технологија

Обезбедување нови технологии за секвенционирање и биоинформатика со цел откривање на генетските кодови на човечкото суштество.Помагање медицински истражувања за болести итн.

Нашите платформи

/about-us/

Водечки платформи за секвенционирање со висок пропуст на повеќе нивоа

Платформи на PacBio:Продолжение II, продолжение, RSII
Нанопор платформи:PromethION P48, GridION X5 MinION
10X Геномика:10X ChromiumX, 10X Chromium контролер
Платформи на Illumina:NovaSeq
Платформи за секвенционирање на BGI:DNBSEQ-G400, DNBSEQ-T7
Bionano Irys систем
Води XEVO G2-XS QTOF
QTRAP 6500+

/about-us/

Професионална, автоматска молекуларна лабораторија

Место на над 20.000 квадратни метри

Напредни биомолекуларни лабораториски инструменти

Стандардни лаборатории за вадење примероци, изградба на библиотека, чисти простории, лаборатории за секвенционирање

Стандардни процедури од екстракција на примерок до секвенционирање под строги СОП

/about-us/

Повеќекратни и флексибилни експериментални дизајни кои исполнуваат различни истражувачки цели

Сигурна, лесна за користење онлајн платформа за биоинформатска анализа

Саморазвиена платформа BMKCloud

Процесори со 41.104 меморија и вкупно 3 PB складирање

4.260 компјутерски јадра со максимална компјутерска моќ над 121.708,8 Gflop во секунда.

Контактирајте не

Biomarker Technologies ги поседува најсовремените платформи за секвенционирање со висок пропусен опсег и компјутерски платформи со високи перформанси, кои служат за секвенционирање од следната генерација, секвенционирање од трета генерација, мултиомика со една ќелија, протеомика, метаболомика и ракување со податоци со висока пропусна моќ.Биомаркер Технолоџис е посветена постојано да создава поголема вредност за своите клиенти и да ја води индустриската трансформација со висококвалитетни иновации за да ја реализира својата крајна мисија да му користи на човештвото со генетска технологија.

добие понуда

Напишете ја вашата порака овде и испратете ни ја

Испратете ни ја вашата порака: