page_head_bg

Производи

Целосен геном на бактерии

Биомаркер Технолоџис обезбедува услуга за секвенционирање за конструирање на целосен геном на бактерии со нула празнина.Главниот работен тек на комплетната конструкција на геномот на бактерии вклучува секвенционирање од трета генерација, склопување, функционална прибелешка и напредна биоинформатска анализа што исполнува специфични истражувачки цели.Посеопфатното профилирање на геномот на бактериите го поттикнува откривањето на фундаменталните механизми кои се во основата на нивните биолошки процеси, што исто така може да обезбеди вредна референца за геномски истражувања кај повисоките еукариотски видови

Платформа:Nanopor PromethION P48 + Illumina NovaSeq 6000

Продолжение на PacBio II


Детали за услугата

Демо резултати

Предности на услугата

ØДостапни се повеќе стратегии за секвенционирање за различни истражувачки цели

ØЦелосен геном на бактерии со загарантиран јаз од 0.

ØВисоко искусно во склопување на геном на бактерии со склопен над 10.000 целосен геном.

ØПрофесионален тим за техничка поддршка по продажбата кој ги исполнува поспецифичните потреби за истражување.

Спецификации за услуги

СеквенционирањеСтратегија

Библиотека

Загарантиран квалитет

Проценето време на пресврт

Nanopore 100X + Illumina 50X

Нанопор 20К

PE150

0 Јаз

30 дена

PacBio HiFi 30X

PacBio 10K

Биоинформатички анализи

üКонтрола на квалитетот на необработените податоци

üСклопување на геном

üАнализа на компоненти на геномот

üПрибелешка за генска функција

üКомпаративна геномска анализа

2

Примерок барања и испорака

Барања за примероци:

ЗаДНК екстракти:

Тип на примерок

износ

Концентрација

Чистота

ДНК екстракти

> 3 μg

> 20 ng/μl

OD260/280= 1,6-2,5

За примероци од ткиво:

Тип на примерок Препорачан третман на примерок Складирање и испорака на примероци
Бактерија Набљудувајте ги бактериите под микроскоп и собирајте бактерии во нивната експоненцијална фаза

Префрлете ја бактериската култура (која содржи приближно 3-4,5e9 клетки) во епендорф од 1,5 или 2 ml.(Одржи на мраз)

Центрифугирајте ја цевката 1 минута на 14000 g за да се соберат бактериите и внимателно да се отстрани супернатантот

Затворете ја цевката и замрзнете ги бактериите во течен азот најмалку 30 мин.Чувајте ја епруветата во фрижидер -80 ℃.

Замрзнете ги примероците во течен азот 3-4 часа и чувајте ги во течен азот или -80 степени до долгорочна резервација.Потребна е испорака на примероци со сув мраз.

Тек на услужна работа

logo_02

Испорака на примерок

logo_04

Изградба на библиотека

logo_05

Секвенционирање

logo_06

Анализа на податоци

logo_07

Услуги по продажба


 • Претходно:
 • Следно:

 • 1. Циркос на бактерии геном

  3

  2. Кодирање на генско предвидување

  4

  3. Компаративна геномска анализа: филогенетско дрво

  5

  добие понуда

  Напишете ја вашата порака овде и испратете ни ја

  Испратете ни ја вашата порака: