page_head_bg

Производи

Секвенционирање на еукариотска мРНК-Илумина

Секвенционирањето на мРНК овозможува профилирање на сите мРНК транскриптирани од клетките под специфични услови.Тоа е моќна технологија за откривање на профилот на генската експресија, генските структури и молекуларните механизми на одредени биолошки процеси.До денес, секвенционирањето на mRNA е широко употребувано во фундаменталните истражувања, клиничката дијагностика, развојот на лекови итн.

Платформа: Illumina NovaSeq 6000


Детали за услугата

Биоинформатика

Демо резултати

Предности

ØВисоко искуство: Преку 200.000 примероци се обработени во BMK кои покриваат различни типови примероци, вклучувајќи клеточна култура, ткиво, телесни течности итн. и над 7.000 проекти mRNA-Seq затворени кои покриваат различни области на истражување.

ØСтрог систем за контрола на квалитетот: Основните контролни точки за квалитет низ сите чекори, вклучувајќи подготовка на примерок, подготовка на библиотека, секвенционирање и биоинформатика се под строг мониторинг со цел да се дадат висококвалитетни резултати.

ØДостапни се повеќе бази на податоци за прибелешки за функции и студии за збогатување за исполнување на различни истражувачки цели.

ØУслуги по продажба: Услугите по продажбата важат 3 месеци по завршувањето на проектот, вклучувајќи следење на проекти, решавање проблеми, прашања и одговори на резултатите итн.

Примерок барања и испорака

Библиотека Стратегија за секвенционирање Препорачани податоци Контрола на квалитет
Поли А збогатен Illumina PE150

6 GB

Q30≥85%

Барања за примероци:

Нуклеотиди:

Чистота Интегритет износ
OD260/280≥1,7-2,5 OD260/230≥0,5-2,5Ограничена или никаква контаминација на протеини или ДНК е прикажана на гелот. За растенија: RIN≥6,5;За животни: RIN≥7;28S/18S≥1,0;ограничена или без основна височина Конц.≥30 ng/μl;Волумен ≥ 10 μl;Вкупно ≥ 1,5 μg

Ткиво: Тежина (суво):≥ 1 g
*За ткиво помало од 5 mg, препорачуваме да се испрати флеш замрзнато (во течен азот) примерок од ткиво.

Клеточна суспензија:Број на клетки = 3×106- 1×107
*Препорачуваме да се испорача замрзнат клеточен лизат.Во случај таа ќелија да брои помала од 5×105, се препорачува блиц замрзната во течен азот, што е подобро за микро екстракција.

Примероци од крв:Волумен≥1 ml

Микроорганизам:Маса ≥ 1 g

Препорачана испорака на примероци

Контејнер: Цевче за центрифуга од 2 ml (не се препорачува лимена фолија)

Обележување на примерокот: Група + реплика на пр. A1, A2, A3;Б1, Б2, Б3... ...

Испорака:

 1. Сув мраз: примероците треба да се пакуваат во вреќи и да се закопаат во сув мраз.
 2. РНК стабилни цевки: РНК примероците може да се сушат во епрувета за стабилизација на РНК (на пр. RNAstable®) и да се испратат на собна температура.

Тек на услужна работа

logo_01

Дизајн на експеримент

logo_02

Испорака на примерок

logo_03

Екстракција на РНК

logo_04

Изградба на библиотека

logo_05

Секвенционирање

logo_06

Анализа на податоци

logo_07

Услуги по продажба


 • Претходно:
 • Следно:

 • Биоинформатика

  2(1)

  Еукариотски Работен тек на анализа на секвенционирање на mRNA

  Биоинформатика

  ØКонтрола на квалитетот на необработените податоци

  ØРеферентно усогласување на геномот

  ØАнализа на структурата на преписот

  ØКвантификација на изразот

  ØАнализа на диференцијални изрази

  ØПрибелешка и збогатување на функцијата

  1.mRNA крива на заситеност на податоци

  3(1)

  2.Анализа на диференцијални изрази-Вулканска парцела

  4(1)

  3.KEGG прибелешка на DEG

  5(1)

  4.GO класификација на DEG

  6(1)

  добие понуда

  Напишете ја вашата порака овде и испратете ни ја

  Испратете ни ја вашата порака: