page_head_bg

Само секвенционирање

  • DNA/RNA sequencing -PacBio Sequencer

    Секвенционирање на ДНК/РНК -PacBio Sequencer

    Платформата за секвенционирање PacBio е долгочитана платформа за секвенционирање, која е позната и како една од технологиите за секвенционирање на третата генерација (TGS).Основната технологија, една молекула во реално време (SMRT), го поттикнува генерирањето читања со должина од десетици килограми.Врз основа на „Секвенционирање по синтеза“, резолуцијата на единечен нуклеотид се постигнува со брановодни водич со нула режим (ZMW), каде што е осветлен само ограничен волумен на дното (место на синтеза на молекулите).Дополнително, SMRT секвенционирањето во голема мера избегнува пристрасност специфична за секвенца во NGS системот, со тоа што повеќето чекори за засилување на PCR не се потребни во процесот на изградба на библиотека.

Испратете ни ја вашата порака: