BMKCloud Log in
条形 banner-03

Produktet

Sekuenca metagjenomike -NGS

Metagjenoma i referohet një koleksioni të materialit gjenetik total të një bashkësie të përzier organizmash, si metagjenomi mjedisor, metagjenomi i njeriut, etj. Ai përmban gjenome të mikroorganizmave të kultivueshëm dhe të pakultivueshëm.Sekuenca metagjenomike është një mjet molekular që përdoret për të analizuar materialet gjenomike të përziera të nxjerra nga mostrat mjedisore, i cili ofron informacion të detajuar në shumëllojshmërinë dhe bollëkun e specieve, strukturën e popullsisë, marrëdhënien filogjenetike, gjenet funksionale dhe rrjetin e korrelacionit me faktorët mjedisorë.

Platforma:Illumina NovaSeq6000


Detajet e Shërbimit

Rezultatet e demonstrimit

Rast studimi

Avantazhet e Shërbimit

● Izolim dhe pa kultivim për profilizimin e komunitetit mikrobik

● Rezolucioni i lartë në zbulimin e specieve me bollëk të ulët në mostrat mjedisore

● Ideja e “meta-” integron të gjitha tiparet biologjike në nivel funksional, nivel speciesh dhe niveli gjeni, gjë që pasqyron një pikëpamje dinamike që është më afër realitetit.

● BMK grumbullon përvojë masive në lloje të ndryshme mostrash me mbi 10,000 mostra të përpunuara.

Specifikimet e Shërbimit

 Platforma

Sekuenca

Të dhënat e rekomanduara

Koha e kthesës

Illumina NovaSeq 6000

PE150

6 G/10 G/20 G

45 ditë pune

Analizat bioinformatike

● Kontrolli i cilësisë së të dhënave të papërpunuara

● Asambleja metagjenome

● Komplet gjenesh jo të tepërta dhe shënime

● Analiza e diversitetit të specieve

● Analiza e diversitetit të funksionit gjenetik

● Analiza ndër-grupore

● Analiza e shoqërimit kundrejt faktorëve eksperimentalë

liuchengtu11

Kërkesat e mostrës dhe dorëzimi

Kërkesat e mostrës:

PërEkstraktet e ADN-së:

Lloji i mostrës

Shuma

Përqendrimi

Pastërti

Ekstraktet e ADN-së

> 30 ng

> 1 ng/μl

OD260/280= 1,6-2,5

Për mostrat mjedisore:

Lloji i mostrës

Procedura e rekomanduar e kampionimit

Dheu

Sasia e kampionimit: përafërsisht.5 g;Substanca e mbetur e tharë duhet të hiqet nga sipërfaqja;Grini copa të mëdha dhe kaloni nëpër filtër 2 mm;Caktoni mostra në tub EP steril ose cyrotube për rezervim.

Feces

Sasia e kampionimit: përafërsisht.5 g;Mblidhni dhe ndani mostrat në tub EP steril ose kriotubë për rezervim.

Përmbajtja e zorrëve

Mostrat duhet të përpunohen në kushte aseptike.Lani indet e mbledhura me PBS;Centrifugoni PBS dhe mblidhni precipitantin në tuba EP.

Llum

Sasia e kampionimit: përafërsisht.5 g;Mblidhni dhe ndani mostrat e llumit në tub EP steril ose kriotubë për rezervim

Trupi ujor

Për mostrën me sasi të kufizuar mikrobik, si p.sh. uji i rubinetit, uji i pusit, etj., Mblidhni të paktën 1 L ujë dhe kaloni përmes filtrit 0,22 μm për të pasuruar mikrobet në membranë.Ruajeni membranën në një tub steril.

Lëkura

Fërkoni me kujdes sipërfaqen e lëkurës me një shtupë pambuku steril ose teh kirurgjikale dhe vendoseni në tub steril.

Dorëzimi i mostrës së rekomanduar

Ngrini mostrat në azot të lëngshëm për 3-4 orë dhe ruajini në azot të lëngshëm ose -80 gradë deri në rezervim afatgjatë.Kërkohet dërgimi i mostrës me akull të thatë.

Rrjedha e punës së shërbimit

dorëzimi i mostrës

Dorëzimi i mostrës

Përgatitja e Bibliotekës

Ndërtimi i bibliotekës

Sekuenca

Sekuenca

Analiza e të dhënave

Analiza e të dhënave

Shërbimet pas shitjes

Shërbimet pas shitjes


 • E mëparshme:
 • Tjetër:

 • 1.Histogrami: Shpërndarja e specieve

  3

  2. Gjenet funksionale të shënuara në rrugët metabolike KEGG

  4

  3. Harta e nxehtësisë: Funksionet diferenciale të bazuara në bollëkun e gjeneve relative54.Cirkos e gjeneve të rezistencës ndaj antibiotikëve CARD

  6

  Rasti BMK

  Prevalenca e gjeneve të rezistencës ndaj antibiotikëve dhe patogjenëve bakterialë përgjatë kontinuumit të rrënjëve të tokës-mangrove

  Publikuar:Journal of Hazardous Materials, 2021

  Strategjia e renditjes:

  Materialet: Ekstraktet e ADN-së të katër fragmenteve të mostrave të lidhura me rrënjët e mangrove: toka e pambjellë, rizosfera, episfera dhe ndarjet e endosferës
  Platforma: Illumina HiSeq 2500
  Objektivat: Metagjenom
  Regjioni i gjenit 16S rRNA V3-V4

  Rezultatet kryesore

  Sekuenca metagjenomike dhe profilizimi metabarkodues në vazhdimësinë tokë-rrënjë të fidanëve të mangrove u përpunuan për të studiuar përhapjen e gjeneve të rezistencës ndaj antibiotikëve (ARGs) nga toka në bimë.Të dhënat metagjenomike zbuluan se 91.4% e gjeneve të rezistencës ndaj antibiotikëve u identifikuan zakonisht në të katër ndarjet e tokës të përmendura më sipër, të cilat treguan një modë të vazhdueshme.Sekuenca e amplikonit 16S rRNA gjeneroi 29,285 sekuenca, që përfaqësojnë 346 lloje.Duke u kombinuar me profilizimin e specieve nga renditja e amplikonit, ky përhapje u zbulua se ishte i pavarur nga mikrobiota e lidhur me rrënjët, megjithatë, ai mund të lehtësohej nga lëvizshmëria e elementeve gjenetike.Ky studim identifikoi rrjedhën e ARG-ve dhe patogjenëve nga toka në bimë përmes një vazhdimësie të ndërlidhur tokë-rrënjë.

  Referenca

  Wang, C., Hu, R., Strong, PJ, Zhuang, W., & Shu, L.(2020).Prevalenca e gjeneve të rezistencës ndaj antibiotikëve dhe patogjenëve bakterialë përgjatë kontinuumit tokë-rrënjë mangrove.Journal of Hazardous Materials, 408, 124985.

  të marrë një kuotë

  Shkruani mesazhin tuaj këtu dhe na dërgoni

  Na dërgoni mesazhin tuaj: