page_head_bg

Produktet

Sekuenca metagjenomike-Nanopore

Metagenomics është një mjet molekular që përdoret për të analizuar materialet gjenomike të përziera të nxjerra nga mostrat mjedisore, i cili ofron informacion të detajuar në diversitetin dhe bollëkun e specieve, strukturën e popullsisë, marrëdhëniet filogjenetike, gjenet funksionale dhe rrjetin e korrelacionit me faktorët mjedisorë, etj. Platformat e sekuencës Nanopore janë prezantuar së fundmi te studimet metagjenomike.Performanca e tij e jashtëzakonshme në gjatësinë e leximit përmirësoi kryesisht analizën metagjenomike të rrjedhës së poshtme, veçanërisht montimin e metagjenomës.Duke përfituar nga gjatësia e leximit, studimi metagjenomik i bazuar në Nanopore është në gjendje të arrijë montim më të vazhdueshëm në krahasim me metagjenominë me armë gjahu.Është publikuar se metagjenomika e bazuar në Nanopore gjeneroi me sukses gjenomet bakteriale të plota dhe të mbyllura nga mikrobiomet (Moss, EL, et. al.,Natyra Biotech, 2020)

Platforma:Nanopore PromethION P48


Detajet e Shërbimit

Rezultatet e demonstrimit

Rasti BMK

Avantazhet e Shërbimit

ØAsamble me cilësi të lartë - Përmirëson saktësinë e identifikimit të specieve dhe parashikimin funksional të gjeneve

ØIzolimi i mbyllur i gjenomit bakterial

ØZbatim më i fuqishëm dhe më i besueshëm në zona të ndryshme, p.sh. zbulimi i mikroorganizmave patogjenë ose gjeneve të lidhura me rezistencën ndaj antibiotikëve

ØAnaliza krahasuese e metagjenomës

Specifikimet e Shërbimit

SekuencaPlatforma

Librari

Rendimenti i rekomanduar i të dhënave

Koha e parashikuar e rrotullimit

Illumina NovaSeq 6000

PE250

50K/100K/300K Etiketa

30 dite

Analizat bioinformatike

üKontrolli i cilësisë së të dhënave të papërpunuara

üAsambleja metagjenome

üKomplet gjenesh jo të tepërta dhe shënime

üAnaliza e diversitetit të specieve

üAnaliza e diversitetit të funksionit gjenetik

üAnaliza ndër-grupore

üAnaliza e shoqërimit kundrejt faktorëve eksperimentalë

2

Kërkesat e mostrës dhe dorëzimi

Kërkesat e mostrës dhe dorëzimi

Kërkesat e mostrës:   

PërEkstraktet e ADN-së:

Lloji i mostrës

Shuma

Përqendrimi

Pastërti

Ekstraktet e ADN-së

> 30 ng

> 1 ng/μl

OD260/280= 1,6-2,5

Për mostrat mjedisore:

Lloji i mostrës

Procedura e rekomanduar e kampionimit

Dheu

Sasia e kampionimit: përafërsisht.5 g;Substanca e mbetur e tharë duhet të hiqet nga sipërfaqja;Grini copa të mëdha dhe kaloni nëpër filtër 2 mm;Caktoni mostra në tub EP steril ose cyrotube për rezervim.

Feçet

Sasia e kampionimit: përafërsisht.5 g;Mblidhni dhe ndani mostrat në tub EP steril ose kriotubë për rezervim.

Përmbajtja e zorrëve

Mostrat duhet të përpunohen në kushte aseptike.Lani indet e mbledhura me PBS;Centrifugoni PBS dhe mblidhni precipitantin në tuba EP.

Llum

Sasia e kampionimit: përafërsisht.5 g;Mblidhni dhe ndani mostrat e llumit në tub EP steril ose kriotubë për rezervim

Trupi ujor

Për mostrën me sasi të kufizuar mikrobiale, si p.sh. uji i rubinetit, uji i pusit, etj., Mblidhni të paktën 1 L ujë dhe kaloni përmes filtrit 0,22 μm për të pasuruar mikrobet në membranë.Ruajeni membranën në një tub steril.

Lëkura

Fërkoni me kujdes sipërfaqen e lëkurës me një shtupë pambuku steril ose teh kirurgjikale dhe vendoseni në tub steril.

Dorëzimi i mostrës së rekomanduar

Ngrini mostrat në azot të lëngshëm për 3-4 orë dhe ruajini në azot të lëngshëm ose -80 gradë deri në rezervim afatgjatë.Kërkohet dërgimi i mostrës me akull të thatë.

Rrjedha e punës së shërbimit

logo_02

Dorëzimi i mostrës

logo_04

Ndërtimi i bibliotekës

logo_05

Sekuenca

logo_06

Analiza e të dhënave

logo_07

Shërbimet pas shitjes


 • E mëparshme:
 • Tjetër:

 • 1. Harta e nxehtësisë: Grumbullimi i pasurisë së specieve32. Gjenet funksionale të shënuara në rrugët metabolike KEGG43.Rrjeti i korrelacionit të specieve54.Cirkoset e gjeneve të rezistencës ndaj antibiotikëve CARD
  6

  Rasti BMK

  Metagenomics Nanopore mundëson diagnozën e shpejtë klinike të infeksionit bakterial të rrugëve të poshtme të frymëmarrjes

  Publikuar:Bioteknologjia e natyrës, 2019

  Pikat kryesore teknike
  Sekuenca: Nanopore MinION
  Bioinformatika e metagjenomisë klinike: shterimi i ADN-së së strehuesit, analiza WIMP dhe ARMA
  Zbulimi i shpejtë: 6 orë
  Ndjeshmëri e lartë: 96.6%

  Rezultatet kryesore

  Në vitin 2006, infeksioni i rrugëve të poshtme të frymëmarrjes (LR) shkaktoi 3 milionë vdekje njerëzore në mbarë botën.Metoda tipike për zbulimin e patogjenit LR1 është kultivimi, i cili ka ndjeshmëri të dobët, kohë të gjatë rrotullimi dhe mungesë udhëzimi në terapinë e hershme me antibiotikë.Një diagnozë e shpejtë dhe e saktë mikrobike ka qenë prej kohësh një nevojë urgjente.Dr. Justin nga Universiteti i Anglisë Lindore dhe partnerët e tij zhvilluan me sukses një metodë metagjenomike të bazuar në Nanopore për zbulimin e patogjenit.Sipas rrjedhës së tyre të punës, 99.99% e ADN-së së bujtësit mund të varfërohet.Zbulimi në patogjenë dhe gjenet rezistente ndaj antibiotikëve mund të përfundojë në 6 orë.

  Referenca
  Charalampous, T., Kay, GL, Richardson, H., Aydin, A., & O'Grady, J.(2019).Metagenomics Nanopore mundëson diagnozën e shpejtë klinike të infeksionit bakterial të rrugëve të poshtme të frymëmarrjes.Bioteknologjia e natyrës, 37 (7), 1.

  të marrë një kuotë

  Shkruani mesazhin tuaj këtu dhe na dërgoni

  Na dërgoni mesazhin tuaj: