BMKCloud Log in

Искусете ја моќта на PacBio Revio со BMKGENE!Поголема пропусност!Пониска цена!Специјална понуда!

BMKGENE со гордост ја објавува достапноста на напредниот секвенционер на PacBio, Revio, кој ни помага да испорачаме поголема пропусност и поквалитетни долгочитани услуги за секвенционирање на истражувачите.

网站促销图-01

*Зошто да изберете PacBio Revio?

网站促销图 --01

*Апликации на PacBio Revio

网站促销图 --02

Секвенционирање на геномот

1.Де Новосклопување на геномот- Revio придонесува за висококвалитетно секвенционирање и склопување на супер-големи и сложени геноми, обезбедувајќи критични сознанија за генетските варијации, структурата и функцијата на гените.
2.T2T геном- Revio, во комбинација со техники како Hi-C, може да го подобри квалитетот на конвенционалните геноми и да им помогне на повеќе видови да стекнат референтен геном на ниво на T2T, овозможувајќи им на истражувачите подобро да ја разберат генетската разновидност во и помеѓу популациите.
3. Секвенционирање на целиот геном- Revio може да обезбеди сеопфатни увиди во структурата и функцијата на цели геноми, вклучувајќи ги SNP, Indel, SV, CNV итн., особено за генетските популации од големи размери.
4. Секвенционирање на пан-геном- Revio е идеален за ефикасно и ефтино секвенционирање и склопување на повеќе геноми на еден вид истовремено за да се конструира пан-геном, обезбедувајќи критички увид во геномската варијација и еволуција.

Секвенционирање на транскриптомите

1. Секвенционирање на транскрипти со целосна должина- Со своите долги должини на читање, Revio овозможува висококвалитетно секвенционирање на транскрипти со целосна должина, обезбедувајќи сеопфатен увид во алтернативното спојување, фузија на гени и изразување на изоформи.
2. Целосно изразен профил на примероци од големи размери- Revio може да обезбеди високо прецизно квантифицирање на нивоата на генска експресија низ примероци од големи размери, овозможувајќи важен увид во регулацијата на гените и клеточната диференцијација.
3. Секвенционирање на едноклеточни транскриптоми- Revio може да обезбеди податоци за транскриптомија на една клетка со висока резолуција, овозможувајќи им на истражувачите да ја проучуваат клеточната хетерогеност и да идентификуваат ретки типови на клетки.

Секвенционирање на микроби

1.16S секвенционирање со целосна должина- Revio овозможува висококвалитетно секвенционирање на 16S rRNA, обезбедувајќи детални увиди во составот и функцијата на микробната заедница.
2.Долго читано секвенционирање на ампликони- Revio е добро прилагоден за долго прочитано секвенционирање на ампликони, што им овозможува на истражувачите да ја проучуваат микробната разновидност во сложените екосистеми.

*Придобивки од изборот на услугата Revio на BMKGENE

1.Независна сопственост- Купивме и опремивме Revio секвенционери независно, што ни овозможува да понудиме флексибилни опции за распоред и побрзо време на завршување.

2.Огромно искуство- Со нашето големо искуство за подготовка на библиотека и секвенционирање со секвенционерите PacBio, гарантираме резултати со висок квалитет и можеме да обезбедиме приспособени решенија за вашите специфични потреби на проектот.

3. Комплетна платформа за анализа- Нашиот професионален тим за биоинформатика обезбедува сеопфатна анализа на податоци со нашата целосна платформа за анализа на биоинформатика со повеќе омици, овозможувајќи им на истражувачите лесно да ги анализираат, визуелизираат и интерпретираат нивните податоци за секвенционирање на Revio.

4. Докажано искуство- Нашите кооперативни проекти се објавени во висококвалитетни списанија како што се Cell, Nature Genetics и PNAS, покажувајќи ја нашата посветеност на квалитетот и научната строгост.

Ако ви требаат повеќе информации или приспособени решенија, ве молиме консултирајте се со научник од BMKGENE за да започнете со дизајнот на вашиот проект.

добие понуда

Напишете ја вашата порака овде и испратете ни ја

Испратете ни ја вашата порака: