BMKCloud Log in

Лансирање на нов производ – BMKMANU S1000, просторна транскриптомија на субклеточно ниво – Купете четири, добијте еден бесплатен!

Истражувањето на моделите на генска експресија на првобитната локација на организмот е од клучно значење за разбирање на типовите и функциите на неговите клетки.Сепак, сегашните методи за анализа на просторниот транскриптом имаат ограничувања како што се ниска пропусност или недоволна резолуција.Просторниот чип BMKMANU S1000, развиен од BMKMANU, може да открие информации за експресијата на генот на самото место во целосни ткивни делови со субклеточна резолуција, овозможувајќи нијанса интерпретација на структурата на ткивото.

Подгответе се да го искусите нашиот најнов производ!За да го прославиме неговото објавување, нудиме специјалноКупете четири, добијте еден бесплатенпромоција само за ограничено време.

Компоненти на производот

Комплетот за просторен чип BMKMANU S1000 и соодветниот реагенс вклучува:

1) Комплет за оптимизација на ткивата, кој содржи реагенси за оптимизација на ткивото (оптимално временско истражување за пропустливост на ткивото).

2) Комплет за изразување на гени, кој содржи реагенси за фаќање на mRNA во ткивни парчиња за последователна библиотечна подготовка и секвенционирање.

3) Комплет за стартување: Вклучува термостатски адаптер и транскриптомски магнетен сепаратор.

wps_doc_1

Технички принцип

Чипот се заснова на микропори и микробини, а mRNA може да се фати на самото место преку Олиго на микромонистите.Олигото е составен од четири дела: Read1, Spatial Barcode, UMI и Poly(dT)VN.Откако ткивото е прикачено на чипот, mRNA се ослободува од ткивото со ензим за пропустливост.Бидејќи повеќето mRNA 3' краеви имаат Poly-A опашка, тие се заробени од Oligo со Poly(dT)VN.По RT-PCR и cDNA засилување, подготовка и секвенционирање на библиотеката, следењето на просторната положба се постигнува преку просторен баркод.Ова овозможува анализа на генската експресија во просторните локации и ткивната хетерогеност.

wps_doc_2

Предности на производот

равенство 1
wps_doc_4
wps_doc_5
wps_doc_6
wps_doc_7

Апликации

Може да се примени во повеќето области на биолошко и медицинско истражување, вклучувајќи тумори, болести, имунологија и развојна биологија, помагајќи да се постигнат нови откритија во овие полиња со анализа на просторна експресија при субклеточна резолуција.

●Тумор и болест:
Просторна хетерогеност и микросредина на тумори и болести
Почеток и развој на тумори и болести
Одговор на третман на тумори и болести

●Развојна биологија
Просторнотемпорален атлас на органи
Генски регулаторни механизми за време на развојот

lОдговор на стрес
Биотичен одговор на стрес
Абиотичен стрес одговор

●Имунологија
Имунолошки одговор при трансплантација на органи
Имунолошки механизми на тумори и болести
Патогенеза на автоимуни болести

lАнализа на отпорност на лекови
Механизми на отпорност на лекови
Истражување и развој на нови лекови

Случаи и демо податоци

wps_doc_0

BMKMANU S1000 е потврден според перформансите во стотици случаи кај различни типови ткива.

wps_doc_10
wps_doc_8
wps_doc_9

Испратете ни ја вашата порака: