BMKCloud Log in
条形 fu'a-03

Tala Fou

Biomarker Technologies Molimau 31 ManuiaDe novoGenome Research ile 2021

I le 2021, na molimauina ai e le BMKGENE le 31 De novo genome suʻesuʻega na faʻasalalau ma le manuia i tusi talaaga maualuga ma le aofaʻi o aʻafiaga i luga ole 320. 15 o tala na tuʻufaʻatasia 4 oi latou na tuʻufaʻatasia e avea ma tusitala muamua e BMKGENE

I le maeʻa ai o le amataga o le tausaga 2022, ua uma ona lua tala suʻesuʻe na lomia i luga o le tusi talaaga "Natural Genetics" ma le "Molecular Plant" i le faasologa.O i latou ia, "E lua faʻailoga eseese mai le matua heterozygous lychee genome o loʻo fautua mai ai faʻalapotopotoga tutoʻatasi mo le vave ma le tuai o faʻatoʻaga" (Lychee genome research, faʻatautaia e le Kolisi o Horticulture, South China Agricultural university, ma tagata faʻasaienisi, lomia i luga ole Natural Genetics. ), ma le "Genome sequences o le lima Sitopsis ituaiga o Aegilops ma le amataga o polyploid saito B-subgenome" (Five Sitopsis ituaiga genome, taitaia e le vaega suesue a Polofesa Bao Liu o Northeast Normal University.).O le a matou iloiloina foi nei mataupu e lua ma faasoa atu i le au faitau.

Ia, seʻi o tatou tilotilo i tala sili ona lelei suʻesuʻega faʻasalalau i le 2021 faʻatasi-tusia e le BMK ma a tatou fale galulue faʻatasi.

La'au Genome - Fa'ato'aga i le tele o ituaiga.

1.O se fa'apotopotoga genome maualuga fa'amanino uiga genomic rye ma kene agronomically taua

Nofoaga Fa'atasi: Henan Agricultural University

Tusitala: Natural Genetics

Aafiaga Aafiaga: 38.31

I lenei poloketi, o le genome o Weining rye, o se ituaiga fa'a-Saina fa'apitoa, sa fa'asologa.O contigs faʻapipiʻi (7.74 Gb) e tusa ma le 98.47% o le tele o le genome (7.86 Gb), faʻatasi ai ma le 93.67% o contigs (7.25 Gb) na tuʻuina atu i chromosomes e fitu.O elemene toe fai e aofia ai le 90.31% o le genome ua tuufaatasia.O isi su'esu'ega o le fa'apotopotoga a Weining na fa'amalamalamaina ai le fa'asologa o le genome-lautele ma o latou a'afiaga i genes biosynthesis starch, fa'alapotopotoga fa'aletino o loci lavelave prolamin, fa'aaliga fa'aalia o le fa'atupuina o le fa'auluuluga o le fa'auluuluga muamua ma vaega o le chromosomal e feso'otai i totonu o aiga ma loci i le rye.O lenei fa'asologa o le genome ua folafola mai e fa'atelevaveina su'esu'ega fa'atupu fa'atupu i le rye ma fuala'au fa'atatau.

2. Rose e aunoa ma se tui: genomic malamalamaaga e fesoʻotaʻi ma le susū fetuutuunai

Nofoaga Fa'atasi: Kunming Institute of botany, Chinese Academy of Sciences

Tusitala: National Science Review

Aafiaga Aafiaga: 17.273

I totonu o lenei poloketi, o fa'ata'ita'iga o le 'Basye's Thornless' (BT, o se fa'ato'aga e leai se tui o Rosa wichuraiana), 'Old Blush' (OB, o se fa'avae fa'ato'aga i le fale rosa), a latou F1 hybrids ma BCF1 na aoina.Ma na fausia ai se fa'apotopotoga fa'apitoa e fa'asino i le genome e fa'ailoa ai elemene fa'aletagata e feso'ota'i ma le fa'atupuina o le prickle.Ole tele ole genome e tusa ma le 530.6 Mb.Ina ia faʻamaonia le tulaga lelei o le genome faʻapipiʻi, suʻesuʻega e pei o faʻatusatusaga faʻafanua faʻafanua, BUSCO, NGS faitau toe faʻapipiʻi, faʻatusatusa i le OB haplotype, faʻasologa o le faʻasologa o mea sese ma le genome-lautele LTR Assembly Index value check (LAI = 20.03).O lenei su'esu'ega ua fa'aalia ai le lavelave o le fa'asologa o measina ma faiga fa'atulafonoina o tu'i'a'a ma maua ai se fa'avae ma punaoa fou e su'esu'e ai le olaola o le rosa ma la'u fa'ailoga mole e feso'otai ma uiga taua.

3. Fa'asologa o Genome Atoa o Allopolyploid fa'apipi'iina i Cucumis Fa'aalia Malamalamaga ile Genome Evolution of Allopolyploidization

Nofoaga Galulue: Nanjing Agricultural University

Tusitala: Saienisi Maualuga

A'afiaga: 16.801

O lenei suʻesuʻega na lipotia ai le maualuga o le genome o se allotetraploid synthetic na maua mai i le faʻaogaina o le interspecific hybridization i le va o le kukama (C. sativus, 2n = 14) ma ona ituaiga vao (C. hystrix, 2n = 24) ma le toe faia o le chromosome mulimuli ane, o le muamua lea. fa'asologa atoatoa synthetic allopolyploid.O le faʻapotopotoga o le genome na faʻaaogaina le faʻaogaina o le "PacBio + BioNano + Hi-C + Illumina", na mafua ai le tele o le genome o le 530.8Mb ma le contig N50 = 6.5Mb.Faitau na tofia i 19 pseudochromosomes ma subgenomes.O faʻaiʻuga na faʻaalia ai o le hybridization, nai lo le faʻaluaina o le genome, e mafua ai le tele o suiga o le genomic i genomes faaniukilia ma cp.Na fautua mai o le heterozygosity faʻamautu e maua ai le C. × hytivus ma le faʻalauteleina o le faʻalavelave faʻafefe.O fa'ai'uga e maua ai ni fa'amatalaga fou i la'au polyploidy evolution ma ofo mai ai se ta'iala mo le fa'atupuina o fuala'au mo le lumana'i.

4. Fa'atusatusaina Genome Analyzes Fa'amanino Transposon Mediated Genome Expansion ma le Evolutionary Architecture o 3D Genomic Gaugau i Cotton

Nofoaga Fa'atasi: Huazhong Agricultural University

Tusitala: Molecular Biology and Evolution

Aafiaga Aafiaga: 16.242

O lenei poloketi na faʻaaogaina le Nanopore Sequencing e faʻapipiʻi ai le genome o ituaiga cotton e tolu e pei o: Gossypium rotundifolium (K2, genome size = 2.44Gb, contigN50 = 5.33Mb), G. arboreum (A2, genome size = 1.62Gb, contigN50 = 11.69Mb), ma le G. raimondii (D5, genome size = 0.75Gb, contigN50 = 17.04 Gb).E silia ma le 99% o genome uma e tolu na faʻapotopotoina e ala i le Hi-C.O fa'ai'uga o su'esu'ega a le BUSCO e 92.5%, 93.9% ma le 95.4%.O nei fuainumera uma na faʻaalia ai o genome faʻapotopotoga e tolu o faʻamatalaga -grade.O su'esu'ega fa'atusatusaga fa'atusatusaga na fa'amauina ai fa'amatalaga o le fa'atuputeleina o le TE fa'atatau i le gafa e mafua ai le tele o le eseesega o le genome.O lenei suʻesuʻega e faʻamalamalamaina ai le matafaioi o le transposon-mediated genome faʻalauteleina i le atinaʻeina o le maualuga o le chromatin fausaga i totonu o laʻau.

5.Chromosome-fua fa'atasiga ma le au'ili'iliga o fuala'au olaola Miscanthus lutarioriparius genome

Fale Galulue Fa'atasi: CAS Center for Excellence in molecular Plant Sciences

Tusitala: Natura Fesootaiga

Aafiaga Aafiaga: 14.912

O lenei poloketi na lipotia ai se faʻapotopotoga faʻapitoa o le Miscanthus lutarioriparius genome e ala i le tuʻufaʻatasia o le Oxford Nanopore sequencing ma le Hi-C tekinolosi.O le faʻapotopotoga 2.07Gb e aofia ai le 96.64% o le genome, faʻatasi ai ma le N50 o le 1.71 Mb.E tusa ma le 94.30% o fa'asologa atoa na taula i le 19 pseudochromosomes.E ala i le faʻatusatusaina o le BAC sequence, LAI iloiloga, BUSCO suʻesuʻega, toe faʻapipiʻi faʻatasi ma faʻamaumauga NGS, toe faʻapipiʻiina o faʻamaumauga faʻamaumauga, o le genome na iloiloina o se tulaga maualuga ma faʻaauau.Allotetraploid tupuaga o le M. lutarioriparius ua faʻamaonia i le faʻaaogaina o le satelite centromeric toe fai.Tandem fa'alua genes o M. lutarioriparius o lo'o fa'atamaoaigaina e le gata i fa'amatalaga e feso'ota'i ma le fa'alavelave fa'alavelave, ae o le biosynthesis o puipui puipui.Atonu e iai se sao o fa'asologa o kene i le C4 photosynthesis ma fesoasoani i le Miscanthus C4 photosynthesis i le maualalo o le vevela.O su'esu'ega na maua ai fa'amatalaga taua mo le su'esu'eina o la'au fa'aola.

6. O le chromosome-level Camptotheca acuminata genome faʻapotopotoga e maua ai faʻamatalaga i le amataga o le evolusione o le biosynthesis o le camptothecin

Nofoaga Fa'atasi: Iunivesite o Sichuan

Tusitala: Natura Fesootaiga

Aafiaga Aafiaga: 14.912

O lenei poloketi na lipotia ai le maualuga, chromosome-level C. acuminata genome assembly, ma le genome size o 414.95Mb ma contingN50 1.47Mb.Na matou iloa o le C. acuminata o loʻo oʻo i se tutoʻatasi atoa-genome kopi ma le tele o kenera e maua mai ai e fesoʻotaʻi ma le biosynthesis camptothecin.O le faʻaogaina o le faʻaogaina o le LAMT gene ma le faʻaleleia lelei o genes SLAS e lua, o le mea lea, na fesoasoani tele uma i le biosynthesis camptothecin i C. acuminata.O fa'ai'uga na fa'amamafaina ai le taua o le fa'apotopotoga maualuga o le genome i le fa'ailoaina o suiga o le kenera i le fa'afuafuaga o se metabolite lona lua.

7. Allele-defined genome e fa'aalia ai le eseesega biallelic i le taimi o le evolusione manioka

Nofoaga Galulue: Saina Academy of Tropical Agricultural Sciences

Tusitala: Molecular Plant

Aafiaga Aafiaga: 13.162

O lenei poloketi na fa'apipi'iina se genome fa'asino mo manioka fa'atasi ai ma contigN50 1.1Mb fa'aoga le Pacific Biosciences (PacBio) sequencing platform.A mae'a su'esu'ega a le BUSCO, LAI index, ma fa'afanua fa'atupu fa'atupu maualuga, o le genome ua fa'apotopotoina ua fa'amaonia e avea ma fa'ailoga fa'asino.O le tele o itulagi na iloa ma faʻamauina i luga o le 18 pseudochromosomes e faʻaaoga ai sootaga Hi-C.O lenei genome sili ona lelei ma fa'auigaina fa'asinomaga mo manioka e taua tele i le fa'ailoaina o bi-alele eseese i chromosomes homologous, e mafai ai ona su'esu'e le eseesega ma le fa'aalia o le pule'aga o bi-alleles ma o latou malosiaga fa'aoso fa'aoso.Na fa'afaigofie ai faiga fou e fa'ato'aga ai le manioka ma isi fa'ato'aga e tele fa'ato'aga.

8. Genomic faʻamatalaga i le televave o le tuputupu aʻe o paulownias ma le faʻavaeina o le salu a le au fai togafiti Paulownia

Nofoaga Fa'atasi: Henan Agricultural university

Tusitala: Molecular Plant

Aafiaga Aafiaga: 13.162

O lenei poloketi na faʻapotopotoina se genome faaniukilia maualuga maualuga o Paulownia fortunei, 511.6 Mb i le tele, faʻatasi ai ma le 93.2% o faʻasologa o loʻo taula i le 20 pseudochromosomes.E sili atu le lelei o le photosynthetic e maua e ala i le tu'ufa'atasia o le C3 photosynthesis ma le crassulacean acid metabolism pathway, lea atonu na mafua ai le vave tele o le tuputupu ae o laau paulownia.Fa'aopoopo fa'asologa o genome o le PaWB phytoplasma, fa'atasi ai ma su'esu'ega fa'atino, ua fa'ailoa mai ai o le paWB-SAP54 e fa'atino sa'o e fegalegaleai ma Paulownia PfSPLa, lea e mafua ai le fa'aleagaina o le PfSPLa e ala i le ubiquitin-mediated ala ma ta'ita'i atu ai i le fa'avaeina o le salu a le au fai togafiti.O faʻamaumauga na tuʻuina atu ai faʻamatalaga taua i le biology o paulownias ma le faiga faʻatonutonu mo le faʻavaeina o le PaWB.

Genome manu - Malamalama loloto o le evolusione ituaiga

1. O le genome o Nautilus pompilius faʻamalamalamaina le evolusione mata ma le biomineralization

Nofoaga Fa'atasi: Inisetiute ole Oceanology i Saute Saina i Saute, CAS

Tusitala: Natural Ecology & evolusione

A'afiaga: 15.462

O lenei poloketi na faʻaalia ai se genome atoatoa mo Nautilus pompilius.O lo'o i ai le genome la'ititi i totonu o cephalopods fa'asologa, lea e 730.58Mb fa'atasi ai ma contigN50 = 1.1Mb.Ole fa'ai'uga ole iloiloga ole BUSCO e 91.31%.Faʻatasi ma le transcriptome, proteome, gene family and phylogenetic analysis, o lenei genome na maua ai se faʻamatalaga autu i luga o faʻafouga cephalopod, e pei o le mata pine ma le biomineralization.O le su'esu'ega na fa'ailoa mai ai o le fa'aleagaina o le atoatoa o le fa'aputuga o gene Hox e ono feso'ota'i ma le atigi o Mollusks ua mou atu.O le mea taua, o le tele o fa'afouga genomic e aofia ai le gau o le kenera, fa'aitiitiga tuto'atasi ma le fa'alauteleina o aiga fa'apitoa ma a latou feso'ota'iga fa'atulafonoina e ono fa'atupuina ai le fa'atupuina o le mata nautilus pinhole.O le nautilus genome na fausia ai se punaoa taua mo le toe fausia o ata o le evolusione ma faʻafouga genomic e faʻaalia ai cephalopods o loʻo iai.

2. Seadragon su'esu'ega genome e maua ai fa'amatalaga i lona fa'ailoga ma le fa'ai'uga o le itupa.

Nofoaga Fa'atasi: Inisetiute ole Oceanology i Saute Saina i Saute, CAS

Tusitala: Science Advances

Aafiaga Aafiaga: 14.132

O lenei poloketi e fa'asolosolo fa'asologa o tane ma fafine o le tarako masani (Phyllopteryx taeniolatus) ma ona ituaiga vavalalata vavalalata, o le alligator pipefish (Syngnathoides biaculeatus).Ole tele genome mo Phyllopteryx taeniolatus e ~659 Mb(♂)ma ~663 Mb(♀), fa'atasi ai ma contigN50 o le 10.0Mb ma le 12.1mb.ole tele genome mo Phyllopteryx taeniolatus e 637 Mb(♂) ma ~648 Mb(♀), faatasi ai ma contigN50 o le 18.0Mb ma le 21.0Mb.E ala i su'esu'ega filogenetiki, o le gatai'a masani ma le i'a paipa alligator o le fa'asoasoaga a le Syngnathinae, ma e 'ese'ese pe tusa o le 27.3 Me talu ai.Fa'amatalaga fa'aliliuga mai se mea fou fa'afuafua, o fa'aopoopoga e pei o laula'au, o lo'o fa'aalia ai o se seti o kenera e masani ona a'afia i le atina'eina o apa'u ua fa'atasia fa'apea fo'i ma le fa'atamaoaigaina o tusitusiga mo le toe fa'aleleia o le tino ma kenera puipuia puipuia.O se nofoaga e fa'atatau i itupa e fa'avasegaina ai se kenera amhr2y fa'apitoa tama e fa'asoa e seadragon masani ma i'a paipa alligator na iloa.O lenei poloketi na tu'uina atu ai fa'amaoniga taua mo su'esu'ega o le evolusione fetuutuunai.


Taimi meli: Sep-19-2022

Auina mai lau savali ia i matou: