BMKCloud Log in
条形 banner-03

Produktet

Sekuenca e gjatë jo-koduese-Illumina

ARN-të e gjata jo-koduese (lncARN) janë një lloj molekulash ARN me gjatësi më të madhe se 200 nt, të cilat karakterizohen nga një potencial kodues jashtëzakonisht i ulët.LncARN, si një anëtar kyç në ARN-të jo-koduese, gjendet kryesisht në bërthamë dhe plazmë.Zhvillimi në teknologjinë e sekuencës dhe bioinformtikës mundëson identifikimin e shumë lncARN-ve të reja dhe lidhjen e tyre me funksione biologjike.Dëshmitë akumuluese sugjerojnë se lncARN është e përfshirë gjerësisht në rregullimin epigjenetik, rregullimin e transkriptimit dhe rregullimin pas transkriptimit.


Detajet e Shërbimit

Bioinformatika

Rezultatet e demonstrimit

Rast studimi

Avantazhet e Shërbimit

● Përparësitë e Shërbimit

● Specifike për qelizat dhe indet

● Faza specifike shpreh dhe paraqet ndryshimin dinamik të shprehjes

● Modele të sakta të shprehjes së kohës dhe hapësirës

● Analiza e përbashkët me të dhënat mARN.

● Dorëzimi i rezultateve të bazuara në BMKCloud: Ekspozimi i personalizuar i të dhënave është i disponueshëm në platformë.

● Shërbimet pas shitjes të vlefshme për 3 muaj pas përfundimit të projektit

Kërkesat e mostrës dhe dorëzimi

Librari

Platforma

Të dhënat e rekomanduara

QC e të dhënave

varfërimi i rARN-së

Ndriçues PE150

10 Gb

Q30≥85%

Konk.(ng/μl)

Sasia (μg)

Pastërti

Integriteti

≥ 100

≥ 0,5

OD260/280=1,7-2,5

OD260/230=0,5-2,5

Ndotje e kufizuar ose pa proteina ose ADN e treguar në xhel.

Për bimët: RIN≥6.5;

Për kafshët: RIN≥7.0;

5.0≥28S/18S≥1.0;

lartësi bazë e kufizuar ose aspak

Nukleotidet:

Indi: Pesha (e thatë): ≥1 g

*Për indet më të vogla se 5 mg, rekomandojmë dërgimin e mostrës së indit të ngrirë (në azot të lëngshëm).

Pezullimi i qelizave: Numri i qelizave = 3×107
*Ne rekomandojmë dërgimin e lizatit të qelizave të ngrira.Në rast se ajo qelizë numërohet më e vogël se 5×105, rekomandohet ngrirja e ndezur në azot të lëngshëm.

Mostrat e gjakut:
PA×geneBloodRNATube;
6mLTRIzol dhe 2mL gjak (TRIzol:Blood=3:1)

Dorëzimi i mostrës së rekomanduar
Enë: tub centrifuge 2 ml (Folja e kallajit nuk rekomandohet)
Etiketimi i mostrës: Grup+përsëritje p.sh. A1, A2, A3;B1, B2, B3 ... ...

Dërgesa:
1.Akull i thatë: Mostrat duhet të paketohen në thasë dhe të varrosen në akull të thatë.
2. Tuba të qëndrueshme: Mostrat e ARN-së mund të thahen në tubin e stabilizimit të ARN-së (p.sh. RNAstable®) dhe të dërgohen në temperaturën e dhomës.

Rrjedha e punës së shërbimit

Shembull QC

Dizajni i eksperimentit

dorëzimi i mostrës

Dorëzimi i mostrës

Eksperiment pilot

Ekstraktimi i ARN-së

Përgatitja e Bibliotekës

Ndërtimi i bibliotekës

Sekuenca

Sekuenca

Analiza e të dhënave

Analiza e të dhënave

Shërbimet pas shitjes

Shërbimet pas shitjes


 • E mëparshme:
 • Tjetër:

 • Bioinformatika

  wps_doc_12

   

  1.Klasifikimi i LncARN

  LncARN-ja e parashikuar nga katër programet e mësipërme u klasifikua në 4 kategori: lincARN, anti-sense-LncRNA, intronic-LncARN;sens-LncARN.Klasifikimi i LncRNA u tregua në histogramin më poshtë.

  LncARN-klasifikimi

  Klasifikimi i LncARN-së

  2. Genet e synuara nga cis i analizës së pasurimit të DE-lncARN

  ClusterProfiler u përdor në analizën e pasurimit të GO në gjenet e synuara cis të lncARN-së të shprehur në mënyrë diferenciale (DE-lncRNA), për sa i përket proceseve biologjike, funksioneve molekulare dhe komponentëve qelizorë.Analiza e pasurimit GO është një proces për të identifikuar termat GO të pasuruar ndjeshëm të drejtuar nga DEG në krahasim me gjenomin e plotë.Termat e pasuruar u prezantuan në histogram, tabelë flluskash etj. siç tregohet më poshtë.

  Cis-target-genes-of-DE-lncRNA-enrichment-analysis--Tagram-flluskaGjenet e synuara nga cis-i i analizës së pasurimit të DE-lncARN-së -Tagramë flluskë

   

  3. Duke krahasuar gjatësinë, numrin e ekzonit, ORF dhe sasinë e shprehjes së mARN-së dhe lncARN-së, ne mund të kuptojmë ndryshimet në strukturë, sekuencë e kështu me radhë ndërmjet tyre, dhe gjithashtu të verifikojmë nëse ARN-ja e re e parashikuar nga ne përputhet me karakteristikat e përgjithshme.

  wps_doc_13

  Rasti BMK

  Profili i shprehjes së lncARN-së i çrregulluar në adenokarcinomat e mushkërive të miut me mutacion KRAS-G12D dhe nokaut P53

  Publikuar:Journal of Celular and Molecular Medicine,2019

  Strategjia e renditjes

  Illumina

  Mbledhja e mostrave

  Qelizat NONMMUT015812-knockdown KP (shRNA-2) dhe qelizat e kontrollit negativ (sh-Scr) u morën në ditën e 6-të të një infeksioni viral specifik.

  Rezultatet kryesore

  Ky studim heton lncARN-të e shprehura në mënyrë të gabuar në adenokarcinomën e mushkërive të miut me nokaut P53 dhe mutacionin KrasG12D.
  1.6424 lncARN u shprehën në mënyrë diferenciale (≥ 2-fish ndryshim, P <0.05).
  2. Midis të gjitha 210 lncARN-ve (FC≥8), shprehja e 11 lncARN-ve u rregullua nga P53, 33 lncARN-ve nga KRAS dhe 13 lncARN-ve nga hipoksia në qelizat primare të KP, përkatësisht.
  3.NONMMUT015812, i cili u rregullua jashtëzakonisht lart në adenokarcinomën e mushkërive të miut dhe u rregullua negativisht nga rishprehja e P53, u zbulua për të analizuar funksionin e tij qelizor.
  4. Shkatërrimi i NONMMUT015812 nga shARN-të uli aftësitë e proliferimit dhe migrimit të qelizave KP.NONMMUT015812 ishte një onkogjen i mundshëm.

  PB-full-length-ARN-Sequencing-case-studim

  Analiza e rrugës KEGG e gjeneve të shprehura në mënyrë diferenciale në qelizat e KP-së NONMMUT015812-knockdown

  PB-full-length-ARN-Sequencing-case-studim

  Analiza e ontologjisë së gjeneve të gjeneve të shprehura në mënyrë diferenciale në qelizat e KP-së NONMMUT015812-knockdown

  Referenca

  Profili i çrregulluar i shprehjes së lncARN-së në adenokarcinomat e mushkërive të miut me mutacion KRAS‐G12D dhe nokaut P53[J].Journal of Cellular and Molecular Medicine, 2019, 23 (10).DOI: 10.1111/jcm.14584

  të marrë një kuotë

  Shkruani mesazhin tuaj këtu dhe na dërgoni

  Na dërgoni mesazhin tuaj: